Potpisani ugovori o sufinansiranju tri gradska projekta

0
354
romanolil.net

Datum: 23 Aprila, 2021

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković potpisao je danas ugovore sa Pokrajinskom vladom za sufinansiranje projekata :

  • izgradnje rezervoara i crpne stanice u Staparu
  • izgradnje kanalizacije ulici Sremskog fronta u Somboru
  • projekat saobraćajne signalizacije u zonama škola i predškolskih ustanova.

Grad Sombor je konkurisao na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za dodelu sredstava,  za projekat izgradnje rezervoara i crpne stanice u Staparu dobio iznos od 40.000.000,00 dinara, što predstavlja važan korak ka boljem i kvalitetnijem snabdevanju zdravom pijaćom vodom za stanovnike  naseljenih mesta Stapar i Doroslovo.

Na istom konkursu grad su dobijena  sredstva u iznosu od 2.655.585,83 dinara za sufinansiranje  izgradnje kanalizacije sa kućnim priključcima u ulici Sremskog fronta u Somboru.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu za dodelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije, Somboru su dodeljena sredstva u iznosu od 800.000,00 dinara za projekat saobraćajne signalizacije uzonama škola i predškolskih ustanova.

Svečana dodela ugovora je bila u holu Pokrajinske vlade.

Pokrajina je za sufinansiranje projekata u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede  i  lokalnog razvoja izdvojila više od 773 miliona dinara, a u govore je predstavnicima gradova i opština svečano uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.