POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU GRADA KRAGUJEVCA I NACIONALNOG SAVETA

0
200
romanolil.net

Predsednik Nacionalnog saveta, Dalibor Nakić, imao je čast i zadovoljstvo da u društvu članice Gradskog veća, Dr Gordane Damnjanović, potpiše Sporazum, čime je i ozvaničena veoma uspešna saradnja Grada i Nacionalnog saveta u poslednjih tri godine.

Zvaničnom potpisivanju dokumenta prethodio je radni sastanak sa direktorkom Centra za socijalni rad Solidarnost, Jelenom Mitrović, šefom Grupe za rodnu ravnopravnost, ljudska i manjinska prava, Ivanom Obradović, koordinatorom za romska pitanja Zoranom Pavlovićem i predsednikom Romskog kulturnog centra Gagijem Vasićem.

Na radnom sastanku potpisnici sporazuma razgovarali su o mogućnostima za unapređenje saradnje saveta i lokalne samouparve grada Kragujevca kao i o položaju Roma u Kragujevcu i mogućnostima za unapređenje. Razmatrana je dinamika realizacije nacionalne Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Kragujevcu.

U okviru svoje posete, predsednik Nacionalnog saveta Dalibor Nakić, obišao je najstarije romsko naselje Liciku u društvu Koordinatora Pavlovića i predsednika Romskog kulturnog centra, gospodina Vasića, razgovarao sa građanima i strpljivo saslušao sa kojim se poteškoćama susreću u svakodnevnom životu.

Nakon obilaska naselja, predsednik Nakić održao je radni sastanak sa direktorom OŠ „Mirko Jovanović“, gospodinom Nenadom Milovanovićem.

Na sastanku se razgovaralo o svim važnim pitanjima iz oblasti obrazovanja, a dogovoreno je da se upravo zbog velikog interesovanja uvede izborni predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture.