Postavljen kamen temeljac za izgradnju Kovid bolnice u Novom Sadu

0
317
romanolil.net

Novi Sad , 28. april 2021.

Danas je u Novom Sadu postavljen kamen temeljac za izgradnju Kovid bolnice, kapaciteta 600 bolničkih ležajeva, koja će, kako je najavljeno, biti završena do 1. septembra.

„Izgradnjom ove bolnice, biće udvostručen broj intenzivnih jedinica u zdravstvenom sistemu Vojvodine i to govori samo po sebi o značaju ove investicije za celu Pokrajinu. Zahvaljujući podršci predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade u proteklih pet-šest godina ušli smo u veliku nabavku nove dijagnostičke opreme, što je doprinelo da spremniji dočekamo borbu protiv kovida“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Podsetio je i na to da su u toku radovi na izgradnji blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine i objekta Kamenica 3, ocenjujući da je slika našeg zdravstvenog sistema danas potpuno promenjena.

„Nabavka nove medicinske opreme, izgradnja novih objekata, rast zarada zdravstvenih radnika koji su podneli najveći teret i nabavka vakcina protiv virusa kovid, govori o tome da je država učinila sve da poboljša stanje u ovoj oblasti i to je danas vidljivo golim okom“, rekao je Mirović, zahvalivši zdravstvenim radnicima na trudu i naporima koje ulažu u borbi protiv kovida.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će izgradnja nove bolnice biti završena do 1. septembra.

„Ovo je od ogromne važnosti za sve ljude koji žive u Novom Sadu i celoj Vojvodini. Za nas je ovo jedan od uspeha i ponosan sam jer smo uspeli da u kratkom roku pripremimo sve za početak izgradnje ovog objekta. Sa ovim kapacitetima cela Srbija dobija mnogo“, kazao je Vučić.

„Fabrike ne vrede ako nemamo zdrave ljude, zato su nam potrebni zdravstveni kapaciteti. Ovo je garant naše budućnosti i dzoker u borbi protiv kovida. Od danas menjamo ambijent Petrovaradina i Sremske Kamenice, jer ovde dolazi kompletna infrastruktura“, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.