POKRAJINSKI SEKRETAR ZA PRIVREDU I TURIZAM POSETIO SOMBOR

0
224
romanolil.net

Datum: 10 Septembra, 2021.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravio je danas u radnoj poseti Somboru, gde je zajedno sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem posetio Udruženje žena „Staparska ruža“ u Staparu.

Ivanišević se ovom prilikom upoznao sa radom i proizvodima, kao i sa planovima i narednim aktivnostima ovog Udruženja.

„Ja verujem da će sekretar kada obiđemo još par privrednih subjekata biti zadovoljan sa onim što će da vidi, jer svakako da to gradu predstavlja jedan veliki potencijal. Drago nam je što smo danas ovde u Staparu, s obzirom da nam se približava i Tkačka kolonija i da je to stvarno jedna manifestacija koja je postala brend grada i da ima priliku da vidi kako se pravi staparski ćilim.

Svakako da apelujemo na naša udruženja da konkurišu i na buduće konkurse i siguran sam da zajedno Sekretarijat i Grad sa svojim konkursima mogu u mnogoj meri da pomognu svim našim udruženjima i privrednim subjektima“ istakao je gradonačelnik Ratković.

Pokrajinski sekretar ovom prilikom najavio je da će Sekretarijat 15. septembra raspisati još dva konkursa, za podršku ženskom preduzetništvu i podršku manivestacijama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, za šta je opredeljeno preko 40 miliona dinara.

„Meni je uvek zadovoljstvo da dođem u lokalnu smoupravu u kojoj svaki put kad dođete vidite nešto novo, vidite da ljudi napreduju i to svakako jeste zasluga i gradonačelnika Sombora i njegovog aktivnog tima, ali i privrednika i udruženja građana i ja sa zadovoljstvom mogu da kažem da je Zapadnobački okrug na prethodnom konkursu dobio preko 50 miliona dinara što je skoro 15% ukupnih sredstava što samo pokazuje dobru interakciju lokalne samouprave, privrednih subjekata, subjekata u oblasti turizma, kao i navladinih organizacija.

Mi smo danas u Staparu upravo sa ciljem da predstavimo jedan odličan primer kako treba da funkcioniše jedna nevladina organizacija, kako treba da opstaje nevladina organizacija i da čujemo šta mi to još treba da uradimo da bi oni bili još bolji.

Naša ideja jeste da Staparska ruža bude deo onoga što će sekretarijat predstaviti na svetskoj izložbi u Dubaiju jer mislimo da je to nešto čime treba da se ponosimo, a mislimo da u Staparu postoji još potencijala koje ćemo u dogovoru sa gradonačelnikom pretočiti sledeće godine u jednu jedinstvenu manifestaciju“ poručio je Ivanišević.

Sekretar i gradonačelnik, zajedno sa saradnicima posetili su i klub,,Bowling Stones“ koji je takođe korisnik sredstava koje je Sekretarijat dodelio putem javnog konkursa za podsticaj turističkih kapaciteta.