POKRAJINSKI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE POSETIO OSNOVNU ŠKOLU U TELEČKOJ

0
275
romanolil.net

Datum: 1 Oktobra, 2021.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Žolt Sakalaš posetio je danas Osnovnu školu „Kiš Ferenc“u Telečkoj gde ga je dočekao gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa saradnicima i direktorom škole Zoltanom Kemiveš.

Zahvaljujući dobroj saradnji Pokrajinskog sekretarijata sa lokalnom samoupravom, fiskulturna sala ove škole novu školsku godinu dočekala je sa rekonstruisanim krovom.

Radove je finansirao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, sa sredstvima u iznosu od od 2.300.000.00 dinara koja su dodeljena na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije,adaptacije, sanacije, inv.i tekuće održavanje objekata osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, a Grad Sombor je sufinansirao rekonstrukciju sa 698.470.00 dinara.

„Grad Sombor je izdvojio oko 700.000 dinara s obzirom da, sekretar i ja smo se složili, cene materijala su u znatnoj meri poskupele u poslednjih par meseci, s obzirom da je konkurs bio na početku godine, tako da smo kompletno uspeli ovu investiciju da zatvorimo i da uradimo onako kako je i bilo predviđeno.

Zahvalio bih se i na sredstvima za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ gde smo dobili 2,5 miliona za obnovu sanitarnih čvorova. Grad je ovde izdvojio oko milion dinara i ova investicija će biti gotova za nekih desetak dana.

Svakako da zajedničkim ulaganjem Grada i Sekretarijata verujem da ćemo i u budućnosti uspeti još mnogo škola da obnovimo i saniramo“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Pokrajinski sekretar kazao je da je na konkursu za adaptaciju i rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine sekretarijat izdvojio oko 91 milion dinara.

„Škole i druge obrazovne ustanove sa teritorije Grada Sombora su konkurisale i dobile su pozamašna sredstva na ovom konkursu. Moram da istaknem dobru saradnju sa Gradom Somborom, koji je sufinansirao ove projekte, tako da danas možemo tu da posvedočimo da smo zajedničkim snagama uradili jednu veoma bitnu stvar za Telečku i da je krovna konstrukcija fiskulturne sale obnovljena.

Ja se iskreno nadam da ćemo i u buduće sarađivati na ovakvim projektima i već od sledeće godine očekujemo prijave na naše konkurse“, poručio je pokrajinski sekretar Sakalaš.