Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević obišla novu zgradu Radio-televizije Vojvodine

0
312
romanolil.net

Novi Sad , 05. april 2021.

Radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a na Mišeluku počeli su u avgustu 2017. godine, rušenjem i uklanjanjem ostataka objekta srušenog tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Izrada projekta i realizacija tri faze izgradnje, kao i stručni nadzor, podrazumevali su najzahtevnije građevinske, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i instalacione radove, kao i završetak prilaznih saobraćajnica.

Nova zgrada RTV-a prostire se na 17.350 kvadratnih metara, koji su najsavremenije opremljeni.

„Zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, zgrada Radio-televizije Vojvodine jeste jedan moderan regionalni medijski servis, koji rukovodstvu i zaposlenima pruža najbolje uslove za rad, kreativnost i stvaranje profesionalnih sadržaja“, istakla je Dragana Milošević i podsetila da je Pokrajinska vlada bila i ostala trajni partner RTV-u, i da će zajedno nastaviti sa radom na razvoju i napredovanju ovog javnog servisa, koji je napravljen po svetskim standardima.