Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za manastir Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj

0
249
romanolil.net

Novi Sad , 13. oktobar 2021.

Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, izdvojila je tri miliona dinara za manastir Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, za izgradnju i uređenje pirga Katarine Branković.

Ugovor su u Pokrajinskoj vladi, u prisustvu predsednika Igora Mirovića, potpisali direktor Fonda Duško Ćutilo i episkop bihaćko-petrovački Sergije.

„Želimo na ovaj način da doprinesemo obnovi naše velike svetinje, ali i opstanku našeg naroda u opštinama koje se nalaze na teritoriji te eparhije“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu pomaže obnovu hramova i manastira naše svete crkve, podsetivši da su prošle nedelje izdvojena i sredstva za obnovu stare perionice manastira Hilandara.

„To činimo iz srca, sa verom i potrebom da naše svetinje obnovimo, ali i da pokažemo pravo srce Vojvodine, srce solidarnosti, ljubavi i odnosa prema svim našim krajevima kojima je potrebno pomoći“, naveo je Mirović.

Manastir Rmanj u Martin Brodu, posvećen Svetom Nikolaju Mirlikijskom, podignut je 1443. godine. Smatra se zadužbinom Katarine Branković – kćeri Đurđa Brankovića.