POČEO POLJOPRIVREDNI SAJAM – UŽ „STAPARSKA RUŽA“ NA ŠTANDU POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA PRIVREDU I TURIZAM

0
173
romanolil.net

Datum: 18 Septembra, 2021.

Posle više od godinu i po dana, kapije Novosadskog sajma danas su ponovo otvorene, pošto je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, otvorila 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, kao i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci će imati priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

Na poziv pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Nenada Ivaniševića, koji je nedavno boravio u Somboru, učešće na Sajmu uzelo je i UŽ „Staparska ruža“, koje je svoje rukotvorine predstavilo upravo u okviru štanda Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Ispred Grada Sombora, Sajmu je prisustvovala i Jovana Miljević, pomoćnica gradonačelnika.

Sajamske priredbe održavaju se do 24. septembra uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera, a ulaz je omogućen vakcinisanim posetiocima sa potvrdom o vakcinaciji, potvrdom o preležanom kovidu – 19, negativnim PCR testom ili negativnim antigenskim testom, koji je moguće uraditi besplatno na ulazu u sajam.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama, priređuje se poklon igra u kojoj je glavna nagrada traktor belarus.