Počela izgradnja postrojenja kompanije MTU Maintenance Serbia u Novoj Pazovi

0
292
romanolil.net

 Danas je počela izgradnja postrojenja za održavanje i proizvodnju motora za avione nemačke kompanije MTU Maintenance Serbia, gde će, kako je najavljeno, biti zaposleno 450 radnika.

 „Ovo je važan dan za našu zemlju i novi početak u njenom naučno-tehnološkom razvoju. Dolazak ove kompanije značajan je zbog novih radnih mesta, ali isto toliko i zbog činjenice da je u Srbiju došla kompanija iz avio-industrije, koja će prenositi našim zaposlenima i institucijama svoje znanje i time dodatno razvijati našu zemlju u najsofisticiranijoj oblasti kada je reč o naučno-tehnološkom razvoju“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Dolazak nemačkog investitora je, kako je ocenio, važan podsticaj za Staru Pazovu, Vojvodinu i čitavu Srbiju.

 „Ovo je signal i za nove kompanije iz ove delatnosti koje će, uveren sam, dolaziti u još većem broju. Siguran sam da će se pokazati da je kompanija MTU Maintenance donela dobru odluku i da će kvalitet, znanje i profit biti onakvi kakve su i očekivali na početku ovog procesa“, kazao je Mirović.

 Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ova fabrika doprineti daljem napretku i sveukupnom razvoju Srbije.

„Tri godine smo čekali ovaj dan i borili se za ovu investiciju. Ponosan sam i siguran u naš zajednički trud i rad. Radićemo i dalje danonoćno kako bismo privukli velike investicije jer želimo da nam Srbija bude još razvijenija“, rekao je Vučić zahvalivši nemačkoj vladi što je, kako je istakao, dala preporuke za ulaganje u Srbiju.

 Član Izvršnog odbora kompanije MTU Aero Engines Majkl Šrejog rekao je da je ta kompanija tri godine radila na pripremi ove investicije i da je, uzimajući u obzir sve aspekte i kriterijume, donela odluku da to bude Srbija, poručivši – „ovde smo došli da bismo ostali“.

 Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović naveo je da će građani decenijama pamtiti ovaj dan, istakavši da će ovom investicijom procenat zaposlenosti u toj opštini biti znatno uvećan.

 Događaju su prisustvovali i ambasador Nemačke Tomas Šib i ministarka privrede Anđelka Atanasković.