Perspektiva „socijalno preduzetništvo“

0
59
romanolil.net

„Problemu zapošljavanja moramo prići  veoma,  veoma oprezno da ne bi smo  činili greške koje su činjene u prošlosti.

Ekonomske promene se ne izostavno moraju rešavati  sistemskim rešenjima, upravo stoga su i postignuti ovakvi rezultati kada je u pitanju  BDP.

U prilog ove  činjenice  ne mogu, a da Vam ne skrenem pažnju na nedavno donesenu novu  Strategiju o zapošljavanju u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026.godine gde se decidno pominje romska zajednica u Mere2.7.

Strategija nam je otvorila široku lepezu  mogućnosti zapošljavanja romske zajednice.

Ono što ja vidim kao prespektivu je  socijalno preduzetništvo, koje otvara mogućnost  za zajedničko delovanje na tržištu, bolju konkurentnost, više zaposlenih u jednom privrednom subjektu.

Svi postojeći  resursi moraju se iskoristiti na dobrobit pojedinca, lokala, AP Vojvodine i R.Srbije.

Razgovarala sa mladim romima/kinjama koji su zainteresovani  da rade o mogućnostima i perspektivama zapošljavanja mladih kao i  o važnost ovakvih događaja za integraciju mladih Roma na tržištu rada.

Koristim priliku da apelujem na sve aktere u ovome procesu, da doprinesemo odgovornoj politici  kao što je vodi naš predsednik Aleksandar Vučić  te poboljšamo efikasnosti , koja nam je zajedničkom cilj, a to je zapošljavanja građana Republike Srbije i članova romske zajednice“ – istakla je pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.