Partneri projekta AOE u trodnevnoj poseti našoj opštini

0
245
romanolil.net

Opština Apatin je protekla tri dana bila domaćin partnerima projekata „Amazon of Europe Bike Trail“ i „Responsible Green Destination Amazon of Europe“ finansiranih iz transnacionalnog programa Dunav, u kojem je takođe projektni partner.
U utorak, 15. juna, održan je deseti po redu sastanak upravnog odbora partnerstva projekta biciklističke rute „AoE BikeTrail“ sa pratećim radionicama i smernicama za dalju implementaciju u poslednjem projektnom periodu koji traje do 31.10.2021. god.

Sledećeg dana svi partneri iz 18 institucija iz javnog i privatnog sektora sa područja Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije imali su prilike videti SRP „Gornje Podunavlje“, voziti bicikl po etapi S14 biciklističke rute Evropski Amazon, uživati u prelepoj prirodi, zastati na novim biciklističkim odmorištima, uživati u vožnji brodićem „ AoE Apatinka“ po Dunavu, te degustirati riblji paprikaš na Kupusinskoj čardi, koja se nalazi na etapi S15 AoE BT rute.

Poslednjeg dana održan je sastanak upravnog odbora partnerstva projekta „Amazing Amazon of Europe“, projekta koji povezuje 12 projektnih partnera s područja Evropskog Amazona i TBR MDD – prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, najvećeg i najočuvanijeg rečnog sistema u Srednjoj Evropi, s ciljem postavljanja temelja održivog turizma, koji je u drugoj godini implementacije i traje do 31.12.2022. godine.

Nakon skoro godinu i po dana, partneri su konačno imali prilike održati sastanak uživo, uživati u istraživanju područja opštine Apatin, našim kulinarskim specijalitetima, te testirati novoopremljenu biciklističku rutu.