Otvoreni silosi i skladišta austrijske kompanije RWA u Rumenki

0
193
romanolil.net

Novi Sad , 29. oktobar 2021.

„Naša zemlja je sigurna za investiranje, investicije se realizuju čak i u veoma teško vreme kada se suočavamo sa kovid krizom. Vojvodina je uspela da sačuva gotovo sva radna mesta, i to je veoma važna vest“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon otvaranja novoizgrađenih silosa i podnih skladišta austrijske kompanije RWA u Rumenki.

Pokazatelj da se krećemo u dobrom pravcu, prema njegovim rečima, jeste ulaganje jedne od najznačajnijih austrijskih kompanija u oblasti poljoprivrede.

„Pre tri godine pregovarali smo o ovoj investiciji u Pokrajinskoj vladi, i ovo je važan signal jer je jedna ovako značajna austrijska kompanija odlučila da uloži novac u Srbiji“, izjavio je predsednik Mirović.

Kako je naveo, kad ovako velika kompanija dođe u našu zemlju, to je signal i za druge, manje kompanije da nastave sa ulaganjem.

Kapacitet silosa je 16.000 tona semenske robe i biće zaposleno u dve faze dvadeset radnika.

„Nastavljamo sa razvojem naše kompanije i početkom naredne godine počinjemo izgradnju doradnog centra. Plan je da ceo projekat, vredan više od 15 miliona evra, bude završen do 2026. godine“, kazao je direktor RWA za Srbiju Dušan Mezulić.

„Vojvodina je najpovoljnija pokrajina u Evropi za ulaganja u poljoprivredu, ponosni smo što smo ovde, imamo velike planove za nastavak poslovanja u Srbiji“, kazao je generalni direktor RWA Rajnhard Volf.

Austrijska kompanija lider je na tržištu poljoprivrede u trgovini merkatilnom robom, semenima, mineralnim đubrivima i sredstvima za zaštitu bilja.