Otvorena prva Izložba preduzetničkih veština

0
241
romanolil.net

Na prostoru Stare pijace u Obrovcu, otvorena je danas prva Izložba preduzetničkih veština žena u 2021. godini koju je organizovao Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će u toku ove godine organizovati četiri izložbe preduzetničkih veština žena sa ciljem da se promoviše ženski aktivizam na lokalnom nivou i široj javnosti ukaže na preduzetničke potencijale proizvoda žena iz Vojvodine.

Na izložbi je oko 30 udruženja žena i preduzetnica sa teritorije opštine Bačka Palanka i okoline predstavilo svoje aktivnosti i proizvode od tekstila, gline, suvenire, prehrambene proizvode kao i tradicionalna slatka i slana jela.

Prva izložba u Obrovcu je danas organizovana je u saradnji sa opštinom Bačka Palanka. Izložbu je otvorila podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Diana Milović, koja je tom prilikom rekla da se udruženja žena iz opštine Bačka Palanka tradicionalno odazivaju na sve manifestacije, jer je to prilika da široj javnosti prikažu svoja umeća i rukotvorine.

Podsekretarka Milović je istakla da su manifestacije ovog tipa samo mali podstrek i vetar u leđa svim aktivnostima koje udruženja realizuju i da će Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u 2021. godini organizovati sve četiri planirene izložbe preduzetničkih veština žena.