Otvorena nova prostorija Kancelarije za mlade u Bečeju

0
477
romanolil.net

Bečej/Novi Sad, 7. maj – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, novu prostoriju Kancelarije za mlade opštine Bečej.

Najstarija kancelarija za mlade u Srbiji, dobila je novi prostor u bečejskom pozorištu, gde će nastaviti sa dosadašnjom uspešnom realizacijom projekata, koji doprinose poboljšanju položaja mladih u Bečeju i okolnim mestima.

Pokrajinski sekretar Dane Basta kazao je da je otvaranje nove prostorije Kancelarije za mlade, izuzetno lepa i važna stvar za Bečej i za sve mlade u toj opštini.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je prethodnih godina podržavao projekte mladih u ovoj opštini. Bečejska kancelarija za mlade je jedna od najaktivnijih na teritoriji AP Vojvodine, i od njih očekujemo da u narednom periodu budu još kreativniji i da konkurišu sa kvalitetnim projektima, a resorni sekretarijat će, kao i do sada, nastaviti sa podrškom“, rekao je Basta.

Ministar Vanja Udovičić je istakao da je resorno ministarstvo u prethodnom periodu pomagalo rad mladih kroz omladinske organizacije, s ciljem da se njihov položaj poboljša i da im se omogući da budu kreativniji i da se samoizražavaju kroz različite projekte i programe.

„Drago mi je da jedna od najstarijih kancelarija za mlade u Srbiji danas otvara novu prostoriju za rad, gde će mladi imati više prostora da se izražavaju i da kvalitetnije i bolje pokažu svoje ideje“, rekao je Udovičić izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su mladi u Bečeji u prethodnom periodu pokazali da ne odustaju od svojih ideja.

Udovičić se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Opštini Bečej na izuzetnoj podršci omladinskoj politici.

„U prethodnom periodu smo sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu pokrenuli značajne projekte sa željom da mladima omogućimo da se samoiskažu, ali i da svojim delovanjem učine svoju sredinu, ali i celu Srbiju boljim mestom za život“, rekao je Udovičić i dodao da Opština Bečej ima potpuno sređenu omladinsku infrastrukturu, te da svojim delovanjem pokazuje da i te kako misli o sadašnjosti i budućnosti mladih.

Predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić kazao je da su pored nove prostorije Kancelarije za mlade u Bečeju, u prethodnom periodu otvorene kancelarije u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu, a da je u planu otvaranje kancelarije u Mileševu.

On se zahvalio resornom Ministarstvu i Sekretarijatu na dosadašnjoj podršci i dodao da je bečejska Kancelarija za mlade jedna od najbolje opremljenih u Vojvodini.

Sekretar Basta i ministar Udovičić obišli su i Fudbalski klub „Vojvodina“ i Osnovnu školu „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu.