Otvaranje manifestacije „Novosadski Oktoberfest“

0
308
romanolil.net

Novi Sad , 25. septembar 2021.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević rekao je na otvaranju šestog po redu „Novosadskog Oktoberfesta“ u Novom Sadu, da ova manifestacija doprinosi razvoju turizma i donosi duh Bavarske u našu zemlju.

„Ova manifestacija spada u red onih koje mnogo znače za turizam. Imali smo situacije da kada se održavaju manifestacije poput Egzita ili filmskog festivala na Paliću nema slobodnih smeštajnih kapaciteta.

Mi smo jedna od retkih zemalja koja je uspela da nađe uspešan način za održavanje manifestacija u uslovima pandemije, stoga podržavamo sve manifestacije koje su se održale i koje će se tek održati na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević.

Dvodnevni „Oktoberfest“ okuplja najznačajnije pivare iz Srbije i regiona, kao i veliki broj muzičara. Manifestacija u slavu piva, pereca, kobasica, dobre muzike i raspoloženja, rangirana je na desetom mestu na listi sličnih manifestacija sa prefiksom „Oktoberfest“ koje se održavaju u mnogim gradovima sveta.

Činjenica da „Novosadski Oktoberfest“ svake godine posti više od 15.000 ljudi, govori o tome da je kultura piva, hmelja i pivarske industrije jednako stara i jednako utemeljena u društvu AP Vojvodine, kao i u Nemačkoj.