OPŠTINA DOBILA 5,3 MILIONA DINARA ZA ŠTEDLJIVU RASVETU

0
306
romanolil.net

Na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata štedljive rasvete, koje je raspisao Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj 31.03. ove godine, opština Apatin je dobila 5,3 miliona dinara.

Ovim sredstvima će se zameniti postojeća rasveta u sportskim halama OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti, te OŠ „Mladost“ u Prigrevici, kao i PU „Pčelica“ u Apatinu, tačnije u objektima koji se nalaze u parku, ulici Petra Drapšina i Romskom naselju.

Prelaskom na novi nivo osvetlenja u pomenutim objektima, dugoročno će se uštedeti značajna sredstva kroz niže račune za električnu energiju. Radovi se trenutno izvode u hali u Sonti, nakon čega će biti rađeni i u preustale dve ustanove.

Opština Apatin je zahvaljujući dobroj saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj do sada zamenila kompletnu rasvetu u Gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu,  kao i rasvetu u školskoj hali i zgradi Tehničke škole sa domom učenika. Iz istih izvora, preko konkursa, su finansirani kotlovi za pelet i agropelet u apatinskom Domu kulture, kao i 7 solarnih autobuska stajališta za našu opštinu.