Olimpijske nade

0
323
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta razgovarao je sa osvajačima evropslih medalja Radmila Zagorac i Stevan Vladisavljev.

Evropsko prvenstvo se održalo u Finskoj od 23. septembra do 3. oktobra. Radmilu Zagorac iz Iriga i Stevana Vladisavljeva iz Kluba dizača tegova „Herkules“ u Baču, vratili sa ukupno četiri medalje.

Radmila Zagorac je postala šampion Evrope u konkurenciji juniorki do 20 godina u kategoriji do 45 kilograma. Osvojila je tri medalje, dva zlata u disciplinama trzaj i total, kao i bronzu u izbačaju, dok je Stevan Vladisavljev osvojio bronzanu medalju u disciplini izbačaj u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine.

Sekretar Basta je čestitao našim reprezentativcima na postignutim rezultatima i naglasio da je to ogroman uspeh za Srbiju, jer po prvi put u istoriji imamo prvakinju Evrope.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sledeće godine još jače podržati ovaj sport i da se nada da će Radmila i Stevan učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.