Obilazak romskih naselja grada Zaječar

0
343
romanolil.net

Rukovodstvo nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Daliborom Nakićem, posetilo je Grad Zaječar.
U kabinetu gradonačelnika, Boška Ničića, održan je radni sastanak na kome su pored gradonačelnika prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković i koordinator za romska pitanja i član Nacionalnog saveta Miljan Rašić.

U veoma konstruktivnom razvovoru sa gradonačelnikom i njegovim pomoćnikom, dobili smo čvrsta uveravanja da će grad snažno raditi na promociji zapošljavanja romskog stanovništva u narednom periodu, a već sada, veliki broj pohađa obuku za rad u kompaniji Aptiv koja će u narednih nekoliko meseci zaposliti blizu 2500 radnika.

Nakon sastanka u gradskoj upravi, održan je sastanak sa romskim sranovništvom u prostorijama Društva Rom Zaječar ⤵️
Nakon održanog sastanka sa stanovništvom i članovima Udruženja, obišli smo višečlanu porodicu Mitrović koju očekuju značajna ulaganja u poboljšanje stambenih uslova od strane Grada i međunarodnih donatora.
Za svaku pohvalu je posvećenost članova Udruženja, u kojem prednjače mladi i obrazovani Romi i Romkinje, da proces inkluzije ide uzlaznom putanjom.

Pored predsednika Nakića, delegaciju Nacionalnog saveta činili su predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković.