Nova odluka o vidovima stambene podrške

0
175
romanolil.net

Gradsko veće grada Sombora održalo je u utorak, 7. jula, 48. sednicu na čijem dnevnom redu su se našle 22 tačke.

Članovi Gradskog veća odobrili su predlog odluke o vidovima stambene podrške, koja se donosi kako bi se uskladile norme sa zakonskim odredbama, a predviđa da Grad Sombor na svojoj teritoriji sprovodi dva vida stambene podrške i to dodelu stana u zakup u vidu neprofitne zakupnine i stabmenu podršku poboljšanja uslova stanovanja u vidu dodele građevinskog materijala. Oba vida stambene podrške sprovodiće se putem javnog poziva na kome će zaniteresovani građani imati pravo da učestuvu.

Na 48. sednici utvrđen je predlog odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2021. godinu. Ovom Odlukom utvrđuje se novi obim prihoda i rashoda budžeta Grada Sombora, kao rezultat uključivanja prenetih sredstava iz prethodne godine namenskih transfernih sredstava iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine i Republike Srbije, rasporeda istih po korisnicima i bližim namenama u rashodnom delu budžeta, kao i iz potrebe pojedinih budžetskih korisnika za promenama aproprijacija.

Takođe, Gradsko veće utvrdilo je i predloge rešenja o davanju saglasnosti na odluke o prvim izmenama i dopunama programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća „Prostor“, „Vodovod“ i „Čistoća“.

Svi ovi predlozi naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.