NOVA BICIKLISTIČKA STAZA U GRADU

0
232
romanolil.net

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članovi Gradskog veća Miroslav Kovačić i Sava Dojić obišli su danas radove na izgradnji biciklističke staze na Staparskom putu.

Nova biciklistička staza gradi se od raskrsnice Staparskog puta i Venca do raskrsnice sa Prvomajskim bulevarom, u dužini od 806 m i širini od 2 m. Radove u vrednosti od 17.832.248,43 dinara finansira Grad Sombor, a izvođač je „Džimi commerce“ doo Prigrevica sa podizvođačem „Signal“ doo.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je u planu da se nastavi sa izgradnjom novih biciklističkih staza u Somboru.

„Pre dve godine smo završili analizu svih biciklističkih staza, kako postojećih, tako i mogućnost za izgradnju novih biciklističkih staza na teritoriji grada Sombora. U saradnji sa Saobraćajnom policijom, ustanovili smo najkritičnije lokacije gde je bilo najviše saobraćajnih nezgoda sa biciklistima i odlučili smo se da u ovoj godini krenemo upravo sa izgradnjom ove deonice.

U ovoj godini projektujemo i nastavak ove biciklističke staze od Prvomajskog bulevara do Vašarišta, a od Vašarišta do Agrosaveza imamo već kompletno spremljenu projektno-tehničku dokumentaciju, kao i za Vojvođansku ulicu.

Trudićemo se da svake godine izgradimo bar po jednu biciklističku stazu, s obzirom da je Sombor grad biciklista i da svakako bezbednost svih naših učesnika u saobraćaju, pogotovo biciklista je od apsolutnog prioriteta za sve nas.

Rok za izvođenje ovih radova je 55 radnih dana, očekujemo da će radovi biti izvedeni u roku i da će ova biciklistička staza koristiti svim Somborcima“ kazao je gradonačelnik Ratković.