„Negujući tradiciju stvaramo budućnost,,

0
277
romanolil.net

Udruženje Roma Zrenjanin je u okviru projekta ,,Negujući tradiciju stvaramo budućnost,,  čiji je sufinansijer pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upavu i nacionalne manjine, organizovao završnu aktivnost  gde je prezentovana romska kuhinja, romska muzika i običaji, kao i stari zanati. Prezentovane su i realizovane aktivnosti gde su bili obuhvaćeni istorija i kultura Roma.

U restoranu ,,Bečkerek,, je i potpisan Memorandum  o saradnji sa Caritasom ,,Your Job,, koji se bavi zapošljavanjem mladih i teže zapošljivih lica između predsednika udruženja Roma Danijela Dana i predstavnika Caritasa u Zrenjaninu Milice Bogdanov.

Na završnoj aktivnosti projekta pored predstavnika romskog udruženja su bili i prisutni predstavnici osnovne i srednje škole ,,9 maj,,; predstavnici lokalne samouprave, kao i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović koja je pohvalila rad novoformiranog udruženja i posebno je istakla i značaj potpisivanja memoranduma sa Caritasom koji znači veće osposobljavanje na trzištu i mogućnost osnivanja sopstvenog preduzeća za Rome na teritoriji grada Zrenjanina.