Nastavljamo obnovu objekata predškolskih ustanova

0
190
romanolil.net

Novi Sad , 03. novembar 2021.

Pokrajinska vlada donela je na današnjoj sednici rešenje o finansiranju prve faze rekonstrukcije i dogradnje objekta Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ u Šajkašu, u opštini Titel, u vrednosti od 55 miliona dinara.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je rešenje o finansiranju tog projekta predsedniku Opštine Titel Draganu Božiću.

„Ovo je važna vest za celu opštinu Titel, jer smo započeli jedan veliki posao. Želimo da sva deca, ne samo iz Šajkaša već i iz Loka, Vilova i Gardinovaca imaju kvalitetne i bezbedne uslove za boravak u predškolskim ustanovama“, izjavio je Mirović i dodao da radovi na ovom objektu počinju u naredna dva meseca.

Prema njegovim rečima, radovi na izgradnji i obnovi objekata predškolskih ustanova izvode se i u Pećincima i Sefkerinu u opštini Opovo.

„Pokrajinska vlada na ovaj način pokazuje brigu o najmlađima sagledavajući njihove potrebe i stavljajući ih u prvi plan. Istovremeno pokazujemo da nam je jedan od prioriteta ulaganje u manje razvijene opštine“, rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić naveo je da će ovom investicijom biti rešen višegodišnji problem u toj opštini.

„Trenutno na upis čeka 120 dece, a novi objekat imaće kapacitet od 300 mesta, koliko nam je i neophodno. Ovo je ujedno i preduslov za opstanak porodica u svojim mestima“, izjavio je Božić.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade, pored sredstava za ovu predškolsku ustanovu, izdvojeno je i 66,2 miliona dinara za opremanje domova kulture u Golubincima, Lovćencu i Velebitu.