Nastavak radova na obnovi zgrade Kajakaškog kluba „Obilić“ u Novom Kneževcu

0
321
romanolil.net

 Novi Kneževc/Novi Sad, 8. april – „Radovi na kompletnoj obnovi zgrade Kajakaškog kluba „Obilić“ u Novom Kneževcu, koje zajednički finansiraju Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Novi Kneževec, biće završeni tokom leta.

Time će se, posle skoro pet decenija od osnivanja kluba, obezbediti odlični uslovi za razvoj kajakaškog sporta na Tisi“, izjavio je danas pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta nakon što je sa predsednikom Opštine dr Radovanom Uverićem potpisao ugovor o finansiranju druge faze rekonstrukcije tog objekta.

 Obnova zgrade KK „Obilić“ realizuje se u dve faze. U prvoj su završeni građevinski radovi, dok je u drugoj fazi predviđena izgradnja objekta za trening u zatvorenom i za skladištenje opreme.

romanolil.net

Učešće Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u drugoj fazi projekta iznosi tri miliona dinara, dok će lokalna samouprava radove sufinansirati sa milion dinara.

Basta je naglasio da je važno raditi na unapređenju sportske infrastrukture i na razvoju sporta širom Vojvodine.

„Ovde u KK ’Obilić’ zajednički ćemo obezbediti veoma dobre uslove za treninge kajakaša, a sa rukovodstvom Opštine razgovarao sam o daljem ulaganju u razvoj sportske infrastrukture u Novom Kneževcu“, istakao je Basta.

Predsednik Opštine dr Radovan Uverić zahvalio je na podršci u realizaciji projekta koji je izuzetno važan za dalji razvoj kajakaškog sporta u Novom Kneževcu.

Uverić je naglasio da „Obilić“ postoji od 1974. godine i da je ovo prva rekonstrukcija objekta od kada je klub osnovan.

On je naveo da će veliki broj dece koja treniraju u njemu uskoro imati mnogo bolje uslove za bavljenje sportom, te da će pored prostora za skadištenje opreme biti izgrađena teretana i svlačionice.