Mirović: Vojvodina će u narednim godinama imati najsavremeniji zdravstveni sistem

0
317
romanolil.net

Novi Sad , 29. april 2021.

„Ne prestaju naši zajednički napori da rekonstruišemo klinike i bolnice širom zemlje, kako bi zdravstvena usluga i uslovi lečenja bili unapređeni, efikasniji i bolji. Građani i zdravstveni radnici koji su u protekloj godini izneli veliki teret u borbi protiv kovida-19, to i zaslužuju.

Očekujemo da će ovaj posao u Vojvodini biti završen za dve do tri godine, kada ćemo imati kompletno rekonstruisan zdravstveni sistem”, izjavio je danas predsednik Mirović, nakon obilaska radova na rekonstrukciji i dogradnji B i C lamele Kliničkog centra Vojvodine s predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Prema Mirovićevim rečima, Kamenica 3 biće završena do kraja naredne godine, a u toku je i priprema projektne dokumentacije za Kliniku za stomatologiju Kliničkog centra Vojvodine.

„Mnogo dobrih vesti u ovoj oblasti, paralelno radimo na više projekta, što će doprineti da imamo najsavremeniji zdravstveni sistem“, kazao je Mirović.

„Ovo je samo jedan deo većeg Projekta—jedna milijarda evra uložena u zdravstvo, koji je predsednik Aleksandar Vučić inicirao 2017. godine. U okviru toga, završeni su radovi na mnogim projektima, i dokaz su koliko je Srbija jaka i odgovorna. Ovaj objekat, koji je stajao decenijama, svedok je koliko je naša zemlja bila slaba za vreme bivših vlasti”, izjavila je je predsednica Brnabić i istakla da narednih dana počinje izgradnja Instituta Biosens.


„Danas je dan koji nosi u sebi simboliku služenja, i taj osećaj nas je okupio. Ova investicija je od izuzetnog značaja za Vojvodinu”, izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.
„Projekat koji je stajao decenijama radi se punom parom. Konačno ćemo dobiti KCV kakav Vojvodina zaslužuje. Ovo su veliki dani za naše zdravstvo, jer bez zdravstva nema ni budućnosti“, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Novi objekat KCV obuhvatiće 30.000 kvadratnih metara, imaće 340 bolničkih postelja i 16 operacionih sala”, izjavila je direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić. Tom prilikom, ona je istakla da će navedenim projektom znatno biti unapređen rad KCV-a, imajući u vidu to da je u KCV-u, samo u prva četiri meseca ove godine pregledano 120.000 pacijenata i urađeno 4.000 operacionih zahvata.

„Zajedno s Vladom Republike Srbije, radimo na stvaranju efikasnijeg zdravstvenog sistema koji može da odgovori na sve potrebe i izazove”, poručio je direktor Regionalnog predstavništva EIB Alesandro Bragonzi.
Obilasku radova u Kliničkom centru Vojvodine prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.