Mirović primio decu iz regiona koja učestvuju na Letnjem kampu u našoj zemlji

0
218
romanolil.net

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas decu iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koja učestvuju na Letnjem kampu, koji se održava od 5. do 9. Jula u Novom Sadu i Beogradu, u organizaciji Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

 Poželevši im dobrodošlicu, Mirović je rekao da će tokom Letnjeg kampa imati priliku da posete brojne institucije i obiđu muzeje, spomenike kulture i turističke atrakcije, da saznaju više od svojoj istoriji, kulturi i da upoznaju sve lepote Vojvodine.

 „Ovo je prilika da ostvarite kontakte sa svojim vršnjacima, da se družite i ponesete sa sobom najlepše uspomene“, rekao je Mirović uručivši im prigodne poklone.

 Tom prilikom Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada učinila konkretne stvari u cilju osnaživanja Srba koji žive u zemljama regiona.

 „Nastavićemo da podržavamo sve krajeve u kojima ima srpskih porodica kako bi sva deca imala dobre uslove za što srećnije detinjstvo“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

Prijemu su prisustvovali i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i poslanica Narodne Skupštine Republike Srbije Sanja Lakić.