Mirović obišao ekipu na snimanju filma „Drava se ne predaje“

0
338
romanolil.net

Belegiš , 02. april 2021.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas u Belegišu snimanju igrano-dokumentarnog filma „Drava se ne predaje“, reditelja Nikole Lorencina, baziranog na istinitom događaju iz istorijata rečne flotile u Drugom svetskom ratu.

Film po scenariju Dragana Spasojevića, u kojem glavnu ulogu tumače Lazar Đukić i Marija Bergam, govori o posadi kraljevskog ratnog broda „Drava“, koja je stradala u Aprilskom ratu 1941. godine pod komandom Aleksandra Berića.

„Poručnik Berić trajno je obeležio herojstvo svoje posade i naše vojske pokazavši svojom žrtvom ljubav prema otadzbini“, izjavio je predsednik Mirović.

On je istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava filmove koji se pre svega odnose na našu istoriju i tradiciju, jer se na taj način podsećamo na najveće ljude naše istorije i stvaramo uzore mladim generacijama.

„Aleksandar Berić dao je svoj život i zadužio naš narod hrabrim delom. Njegov čin živi i danas, a mi želimo ovim filmom da podsetimo na našeg velikog heroja i njegovu ličnu žrtvu“, kazao je reditelj Nikola Lorencin.