Mirović i privredna delegacija Koruške o ekonomskoj saradnji

0
168
romanolil.net

Novi Sad , 14. oktobar 2021.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas privrednu delegaciju austrijske pokrajine Koruške, koju je predvodio predsednik Privredne komore Jirgen Mandl.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o potencijalima Vojvodine i Koruške, te o mogućnostima za nova ulaganja i intenzivniju saradnju u oblastima privrede i prehrambene industrije.

Istakavši da je Austrija jedan od najznačajnijih partnera Republike Srbije na ekonomskom i političkom planu, a da tome u prilog ide podatak da su austrijske kompanije među pet najvećih ulagača u našoj zemlji, Mirović je ocenio da je Vojvodina uradila mnogo na poboljšanju privredne klime, te da u Srbiji danas vlada poslovna sigurnost.

„Očekujem da će ovaj susret doprineti i institucionalnoj saradnji AP Vojvodine i Koruške“, rekao je predsednik Mirović.

Ocenjujući današnji susret kao priliku za konkretizovanje saradnje i dodatni impuls privrednicima, na korist obeju strana, predsednik Privredne komore Koruške Jirgen Mandl naveo je da postoji mnogo mogućnosti za saradnju, izdvojivši, pored privrede i poljoprivrede, i oblast dualnog obrazovanja.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Austrije u Republici Srbiji Nikolaus Luteroti, koji je istakao da je Vojvodina pokrajina sa kojom su austrijske regije blisko povezane.