Mirović i ambasador Turske o proširenju privredne saradnje

0
354
romanolil.net

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Turske Hamija Aksoja, s kojim je razgovarao o proširenju privredne saradnje.

Bilo je reči o mogućnostima za nove turske investicije u Vojvodini, kao i o uspostavljanju institucionalne saradnje između Pokrajine i turskih regija.

Sagovornici su se saglasili da su politički odnosi dveju zemalja na visokom nivou, te da su dosadašnji susreti predsednika Srbije i Turske doprineli realizaciji značajnih, pre svega, infrastrukturnih projekata.

Predsednik Mirović naveo je da vidi prostor za veliki napredak u oblastima zdravstva, poljoprivrede – u vidu zajedničkog osvajanja trećih tržišta – kao i u oblasti kulture.

Ambasador Aksoj je istakao da postoji zainteresovanost turskih kompanija za investiranje na teritoriji Vojvodine i najavio da je – radi produbljivanja privredne saradnje – u planu poseta delegacije Privredne komore Turske našoj zemlji.

Turska razvojna agencija TIKA doniraće opremu neophodnu za osobe sa posebnim potrebama Gradu Vršcu – saopšteno je na sastanku.