Međunarodni dan muzike-Romskog kulturnog centra Pančevo

0
188
romanolil.net

Jedna od aktivnosti  “Romskog kulturnog centra Pančevo” iz Pančeva da se povodom “Međunarodnog dana muzike“ organizuje takmičenje u sviranju romske omladine koji sviraju različite muzičke instrumente i da oni najbolji kao nagradu dobiju muzički instrument.

Na tu temu predsednik „Romskog kulturnog centra Pančevo“ iz Pančeva Stevan Jovanović je razgovarao sa profesorom Milošem Nikolić iz Subotice, koji  je dao predlog  da se poseti i novokneževačka muzička škola i upoznaju romska deca koja sviraju i imaju talenat a kao dokaz su njihove nagrade.    

U Novom Kneževcu su nas dočekali zamenik predsednika opštine Novi Kneževac Dejan Jančić, direktorica muzičke škole Aleksandra Neckov, profesor Zoran Ilić, korepetitor Arpad Serda i potpredsednik nacionalnog saveta  Roma Miloš Roštaš.

U ime SO Novi Kneževac, zamenik predsednika Dejan Jančić je rekao da je SO Novi Kneževac zainteresovana da se ne samo podrži ideja, već da se pruži sva neophodna pomoć talentovanoj deci.

Potpredsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Miloš Roštaš će animirati roditelje i decu da u što većem broju upisuju decu u muzičku školu.

Direktor muzičke škole Aleksandra Neckov, profesor Zoran Ilić i korepetitor Arpad Serda  su se zahvalili na poseti s nadom da će se neko od dece vratiti  sa nagradom u novokneževačku muzičku školu.

Takođe su bili prisutni i roditelji dece koji su izrazili zainteresovanost da njihova deca učestvuju na takmičenju.