Medijske kuće na manjinskim jezicima -390 miliona

0
57
romanolil.net

Dosledni svojim principima snažno podržavamo medije, podsetila bih na to da je od početka mandata aktuelne Pokrajinske vlade, tačnije od 2016. godine, davana snažna finansijska podrška medijskim kućama i da je, primera radi, budžet za 22 lista na osam manjinskih jezika tada iznosio 264 miliona dinara, a da je danas 390 miliona, s tim što ukupan budžet namenjen javnom informisanju ove godine iznosi 460 miliona dinara, a to je činjenica koja govori o trajnom opredeljenju Pokrajine za podršku medijima.

„Zahvaljujući energiji, entuzijazmu, planovima i ambicijama predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i zajedničkim projektima Republičke i Pokrajinske vlade, i naredna godina, kao i one posle nje, biće godine pune posla kako za vas u medijima, tako i za nas, koji te projekte realizujemo.

Uz želju da nas sve služi dobro zdravlje i u godini pred nama, koja će takođe imati tih izazova, Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i budžetskom sufinansiranju medija i dalje će se držati striktnog neuplitanja u uređivačku politiku, a svi članovi Pokrajinske vlade i nadalje će biti otvoreni i transparetni za medije, pa čak i kada su kritike u pitanju, jer i one su dobrodošle“, naglasila je Miloševićeva.

„U 2022. godini i dalje ćemo biti vaši partneri u istrajavanju, trudu, zalaganju i ovo je prilika da vam u ime cele Pokrajinske vlade i u lično ime na svemu tome i zahvalim“, navela je Dragana Milošević.