Krov nad glavom za 217 romskih porodica u 19 gradova i opština

0
306
romanolil.net

Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, predsednik Dalibor Nakić, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković, prisustvovali su svečanom uručivanju sporazuma o donaciji za projekte socijalnog stanovanja za 19 gradova i opština u Srbiji.

U okviru ukupnog granta u iznosu od 10,2 miliona evra, koju donira EU kroz IPA projekte, a sprovodi UNOPS u saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima, zbrinuće se 421 porodica, od čega je 217 romskih.

„Danas je veliki dan za više od 217 romskih porodica koje će dobiti krov nad glavom i rešiti jedno od najvažnijih životnih pitanja, a to je rešavanje adekvatnog stanovanja“. Nacionalni savet i ja kao član Upravnog odbora dali smo pun doprinos da se ovaj projekat realizuje, a Romi budu zastupljeni u realizaciji“, rekao je u uzjavi za medije Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta i član Upravnog odbora projekta.

Donaciju za obezbeđivanje krova nad glavom za stanovnike iz osetljivih društvenih grupa dobili su: Boljevac, Vladičin Han, Vrnjačka Banja, Vršac, Gadžin Han, Žagubica, Koceljeva, Kula, Lebane, Loznica, Ljubovija, Novi Pazar, Odžaci, Pančevo, Raška, Svilajnac, Topola, Čačak i Šabac.

Ugovore su uručili šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.