Koncert Harisa Džinovića na 57. Apatinskim ribarskim večerima

0
230
romanolil.net

Jedan od organizatora jučerašnjeg obeležavanja međunarodnog Dana Dunava, Nemanja Jović, po završetku ove manifesticije, najavio je i događaje koji će obeležiti predstojeće letnje dane, fokusirajući se, pre svega, na program manifestacije “Ribarske večeri”.

“Za ovogodišnje Apatinske ribarske večeri smo se potrudili da sastavimo jedan veoma atraktivan program za svačiju dušu, tim pre što prošle godine nismo uspeli ništa slično da organizujemo. Ove godine ćemo imati još mnogo atraktivnih događaja gde ćemo pokriti brojne muzičke žanrove”, rekao je direktor Turističke organizacije Apatin i dodao da će u četvrtak na otvaranju, publiku zabavljati Dejan Petrović Big Bend.

“To su trubači sa tradicionalnim instrumentima koji sviraju brojne svetske hitove, i tu je provod dobar i dobra atmosfera. U petak ćemo za ljubitelje rok zvuka imati kultni eks-Ju bend Crvena jabuka, dok ćemo u subotu kao finalno veče za kuvanje apatinskog ribljeg paprikaša, kada i očekujemo najveću posetu imati Harisa Džinovića”, objašnjava Jović.

Direktor TO je istakao i da će nedelja biti rezervisana za revijalno veče, kada će se masovno kuvati riblji paprikaš, bez takmičarskog značaja.

“Stolovi će biti raspoređeni po celom Trgu Nikole Tesle, dok će prisutne zabavljati lokalni bendovi „Dunavski biseri“ i „Banda drvena“-bend koji takođe na akustičnim instrumentima svira zabavnu i svaku drugu muziku.”

Takođe, Jović je ovom prilikom napomenuo i da će se narednih dana održati kvalifikacije u kuvanju ribljeg paprikaša po selima apatinske opštine, te da će u svakoj mesnoj zajednici uz kvalifikaciono kuvanje, biti priređen i zabavni program.

Uz gore pomenuti sadržaj, saznajemo da svi posetioci mogu da očekuju bogat program i za vikend pre ribarskih večeri, koji su pripremili članovi lokalnog moto kluba „Panter“.

“U petak 16. jula, u moto-kampu nastupaju grupe „Besom protiv“, „Scintila“ – Daki&Company i „Krvava Meri“. Subotnji program će početi defileom bajkera kroz Apatin koji je zakazan za 17 časova, nakon čega će uslediti tradicionalne igre u kampu. U muzičkom programu će nastupiti „Prljavi Romeo“, popularna rok grupa „Divlje jagode“ i bend „Njuške“, najavljuje naš sagovornik.

Nakon Ribarskih večeri, saznaće se izvođači i za, sada već tradicionalni, „Deer & Beer“ festival.