Kod Sombora otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

0
342
romanolil.net

Sombor, 29. mart 2021.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Somboru da Srbija neće biti sigurno mesto za narko-dilere i da će ih policija hapsiti bez obzira na to da li prodaju jedan gram marihuane ili su napravili plantažu.

Vulin, koji je obišao ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane koja je otkrivena u selu Gakovo kod Sombora, istakao je da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda.

Kada uspemo da pronađemo i sprečimo ilegalnu proizvodnju narkotika, znamo da smo uradili veliku stvar, sačuvali smo ljudske živote. Organizovana banda koja je ovo radila, više to neće moći da radi. Neće moći da truje našu decu, a tehnologija i novac koji su uložili neće poslužiti za ono za šta su mislili, već su njome osigurali sebi dugogodišnju robiju, poručio je ministar.

On je iskazao zahvalnost policijskim službenicima Policijske uprave u Somboru koji su izvršili ovu veliku zaplenu, i ponovio da Srbija neće biti sigurno mesto za narko-dilere.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru u ilegalnoj laboratoriji u Gakovu zaplenili su 2.176 biljaka marihuane, opremu za proizvodnju ove vrste narkotika i suplemente.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su D. B. (1985), S. B. (1995) i D. D. (1990).

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.