Knežević: Donacija EU od izuzetnog značaja za suzbijanje pandemije

0
321
romanolil.net


Objavljeno 23. marta 2021.

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević izjavio je danas da je donacija Evropske Unije turističkom sektoru u vidu higijenske opreme i materijala od izuzetnog značaja za suzbijanje virusa KOVID 19, zaštitu zdravlja ljudi i promociju Srbije kao odgovorne države i prema svojim građanima i prema svojim gostima.

Knežević je prilikom raspodele i isporuke higijenskih sredstava ukazao da je do sada 182 hotela i 280 restorana u Srbiji dobilo sertifikat “Čisto i sigurno“, a u proceduri je još 30 hotela.

„Ovim programom se gradi poverenje turista i stiče se međunarodni kredibilitet, ali se i čuvaju zdravlje i životi i turista i zaposlenih ugostitelja, budući da se „Čisto i sigurno“ mere zaštite usklađuju sa merama Vlade Srbije i preporukama Svetske zdravstvene organizacije”, izjavio je Knežević.

Kao odgovor na izazove koje je epidemija KOVID-19 stavila pred turističke radnike za ublažavanje posledica krize, Evropska Unija je kroz projekat “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” donirala dezinfekcioni materijal i opremu turističkoj industriji u vrednosti od 662.000 eura.