JOŠ 28 GAZDINSTAVA DOBILO SUBVENCIJE AGROBIZNIS CENTRA

0
226
romanolil.net

Datum: 22 Oktobra, 2021.

U maloj sali Gradske kuće u Somboru dodeljeni su ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na subvencije po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu, koji je sproveo Agrobiznis centar.

Za ovaj konkurs obezbeđena su sredstva u iznosu od 4.400.000,00 dinara, što je raspoređeno na 28 gazdinstava koja su ostvarila pravo na subvencije po ovom konkursu.

Pomoćnik gradonačelnika Siniša Borota istakao je da će se lokalna samouprava zalagati da i dalje obezbeđuje sredstva za podršku poljoprivrede i ruralnog razvoja, a direktor Agrobiznis centra Karlo Puškarica rekao je da je ovo treći uspešno završen konkurs ove godine u Gradu Somboru i da je u planu Agrobiznis centra za sledeću godinu da, pored konkursa za dotacije, informisanja i obaveštavanja korisnika, svoju delatnost prošire i na oblast modernih tehnoloških rešenja u poljoprivredi.

Grad Sombor je u protekle dve godine obezbedio ukupno 20.000.000 dinara sa kojima je do sada subvencionisano ukupno 130 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada.