Jer ne znaš

0
460
svezo pismo i kuran

Dali je životu potrebna  svrha, svrha čega? Svrha življenje, ko zna? Postoji  crni (kale) narod  koji se hiljadama godina negde po belome svetu  selio sa  jednoga kontinenta na drugi, iz jedne države u  drugu, iz jednoga  grada u drugi, iz sela u selo, iz čerge u čergu.

Zašto je to tako sa tim narodom (kale)?

Niti oni sami  neznaju precizan  odgovor.I nakon mnogo  hiljada godina taj crni (kale) narod je počeo da se nastanjuje tamo negde pri  kraju naseljenih mesta negde u  prikrajku. Nije ništa naročito ali ipak dobro je za početak.Bolje i prikrajak nego lutanja  po bespućima.Prođoše dani, godine, desetine  godina, stotine godina, a početak traje, traje i nikako da se pomeri.

Početak, a gde je kraj?

Bože moj koliko ima i danas tih čergi, bez struje, vode, prilaznih  saobraćajnica  elementarnih stvari za život i pored tolikih hiljada godina, ogromnih doniranih suma novca, toliko uloženih časova u raznim diskusijama, strategijama, zakonima, panel  raspravama, toliko umnoženih pametnih reči,  a promene u čergama nikakve! U mnogim  sredinama iz dana u dan je sve gore i gore. Porast  ekstremnih desničara, fašizma, anti ciganizma, netrpeljivosti, proterivanja, maltretiranja šikaniranja. I sav taj haos, zbog čega?

Dali iko zna istiniti odgovor?

Ljudski  um je središte najfinijih  ljudskih  osećanja, upravo se tu  prvo rađaju ideje, ideje dobra i zla, ideje koje menjaju  ljudsko biće, način života  ali žeđ za životom je nepresušna ta ideja nikade neprestaje samo se nadograđuje. Još za sada se nezna kada će se roditi ideja da crni (kalo) narod su ljudi. U tome središte najfinijih  ljudskih  osećanja (um) crni (kalo) narod pita:Zašto ne znaš od kuda dolazi vetar u naše čerge ! kako je živeti u blatu ! kako  je biti gladan! šta je lepše: imati ili opstati! koliko je  besanih noći u molitv, i moliti da ne osvane novi dan!

Zašto ne znaš?

Pošto  ne znaš  budi ponizan i dođe  da živiš sa nama vrati nam se, ne zaboravi korene svoje jer  tada ćeš štošta  saznati, čekamo te, vrata su širom  otvorena, jer ih nemamo. Kada se čovek iz crnog (kalo) naroda odvoji  od svojih korena,  to znači da ne postoji  da je apsurd, smisao njegovog postojanja  nepostoji  jer  ne zna, jer  ne znate kako je … Životni principi crnoga (kalo) naroda su: koliko god čovek godina da živi, neka u njima uživa, uživaj u onome što imaš. Učini dobro delo, i baci ga u more kada se more osuši  ti ćeš  ga ugledati. ( ideja  povratka ).Crni (kale) narod uživa  u svakome novome  danu i bez struje, vode, kuća, osnovnih potrebštinama za život, u blatu i uživimo u životu koji  je nedostojan za Vas koji umnožavate pametne reči.

Taj crni (kalo) narod  razume značenje ideje povratka učinjenjenih dobrih dela.