Jedinstveno u promociju sireva sa teritorije AP Vojvodine

0
158
romanolil.net

Novi Sad , 23. septembar 2021.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić predstavio je medijsku kampanju pod nazivom „Neodoljivi ukusi ravnice – sirevi Vojvodine“, koju je pokrenuo resorni sekretarijat, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, s ciljem da pomogne malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na tržištu.

Božić je rekao da je ova kampanja usmerena ka podizanju svesti o vrednosti domaćeg proizvoda, kao i jedinstvenoj promociji različitih proizvođača sireva.

„Kampanjom je predviđen širok spektar marketinških aktivnosti, kao i kreiranje jedinstvene internet prezentacije sirevivojvodine.rs, koja će sadržati platformu za digitalni kontakt sa kupcima i predstavnicima trgovinskih lanaca.

Pokušaćemo slikovito da predstavimo široj javnosti ove poljoprivredne proizvode, a samim tim i turističke potencijale krajeva gde proizvođači rade i žive“, rekao je Božić. On je dodao da će u fokusu kampanje biti domaćin koji na svom gazdinstvu ima zaokružen proces proizvodnje sira, počevši od uzgoja krava i sirovina, pa do krajnjeg proizvoda.