Izgradnja fabrike vode u Bačkom Monoštoru

0
335
romanolil.net

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Miroslav Kovačić obišli su danas radove na izgradnji fabrike za preradu vode u Bačkom Monoštoru.

Postrojenje za preradu vode za piće radiće po principu zatvorenog sistema, gde je celokupan proces zaokružen i gde se ni jedna kap vode ne odbacuje već ponovo vraća u sistem na preradu, a ovakav sistem se prema rečima direktora JKP „ Vodovod“ Bezdan Dejana Kubatova po prvi put primenjuje u Srbiji.

„Fabrika za preradu vode u Bačkom Monoštoru je u samom finišu posla. Ostalo nam je još nekih realno mesec – mesec i po dana ozbiljnog posla, nakon toga ćemo ulaziti u finiš gde ćemo vršiti ostale pripreme za puštanje u rad.

Završetak radova, što se mehanike tiče i što se tehnologije tiče, očekujemo krajem aprila ili početkom maja, nakon toga ćemo početi sa tehničkim pripremama za puštanje u rad i sa probama rada“ rekao je Kubatov.

Gradonačelnik Antonio Ratković istakao je da radovi idu dobro i da će svi rokovi koji su zadati biti ispoštovani.

„Mi iskreno očekujemo da bi početkom juna meseca trebalo da krene da se ova prečišćena voda pušta u sistem i da konačno stanovnici Bačkog Monoštora dobiju pijaću vodu.