,,Istina je laž“

0
301
romanolil.net

Knjige koja opisuje istinite događaje iz života Roma i sve one životne začkuljice koje nas i danas prate. Knjige koja zapravo definiše paralelu između istine i laži i momenta kada laž postaje istina, a istina laž.

Nenad Jašarević rođen je 1959 godine u Nišu, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u RS i Filozofskom fakultetu u Rumuniji. Ujedno je i profesor romologije i lingvistike.

Radio je kao saradnik predsednika Flamanskog Parlamenta Jefslexs, braneći interese Roma na poljima integracije,emancipacije, edukacije i socio-ekonomskim pitanjima.

Bio je član komisije za ljudska prava u organizaciji ,,Human rights“, kao večiti borac za inkluziju Roma i Romkinja na celom Balkanu.

Nakon 36 godina, vratio se u rodnu Srbiju i rešio je da svoje penzionerske dana iskoristi da doktorira i postane član SANU, sa ciljem očuvanja romske tradicije, običaja i pisane reči, ali pre svega jezika koji je na ivici izumiranja i koji se nalazi na listi UNESCO na kritičnoj lestvici.

Verujemo da je itekako bitna sprega između Roma i Srbije koja datira vekovima unazad još kroz istorijske činjenice i dokaze koji polako isplivavaju na površinu.

romanolil.net

Milorad Popović