GT WORLD CHALENGE EVROPE JE POČEO

0
394

Festival brzine u Barseloni je počeo, a mi Vam prenosimo utiske uživo sa lica mesta.Naime verujemo da i među našom populacijom itekako ima ljubitelja dobrih automobila i ljutih mašina, ali i posmatranja ovih trka.

Uglavnom smo svi pratili i Formulu 1 i druge brze četvorotočkaše putem malih ekrana, jednom našem sugrađaninu pošlo je za rukom da sve to prati uživo, ali da sreća bude još veća uspeo je da bude deo Lamburdžini tima na GT svetskom čelendžu.

Njegovo ime je Duško Stanković.U razgovoru sa njim saznali smo sledeće:Duško je stari Dorćolac, koji se više puta selio što zbog ljubavi, što zbog porodičnih i drugih obaveza, pa je preko Dorćola, Medaka, Jerkovića i Beograda, svoj mir našao u Obrenovcu gde poseduje kuću u kojoj trenutno živi i boravi, naravno kada nije na točkovima, jer Duško radi kao profesionalan vozač za italijansku prestižnu kompaniju Mesaroli Logistica, koja mu je i omogućila prisustvo na GT SVETSKOM ČELENDŽU u Barseloni.

Na moje pitanje otkud on tu, on kaže: ,, Jednostavno puka sreća me je ovde dovela jer nekolicina kolega iz firme koja vrši usluge prevoza za prestižni Lamburdžini tim se razbolela, pa je meni pripala ta čast da ih zamenim. Iskreno ne mogu da verujem da sam ovo doživeo, pogotovo kao pripadnik romske zajednice, za mene je ovo izuzetna čast.“ Nije uspeo da sakrije ushićenje, a kako i ne bi.Ovakva prilika ukazuje se samo jednom.

GT svetski čelendž pokazao je mnoštvo kvalitetnih trka, ali i jakih i ljutih mašina. Izuzetne rezultate ostvario je ko drugi, nego Albert Kosta.Domaći šampion koji je testirao više modela, ali je svoje umeće pokazao tek kada je ušao u model Lamburgini Hurakan GT3 EVO gde je zauzeo drugu pol poziciju, a kasnije je prešišao Rikarda Felera i Mihaela Greniera.

Takođe trkački program koji Vam savetujemo da obavezno pogledate je još intezivniji, a održaće se još dve trke sa početkom u 12:25 i 17:30 časova, dok će Lamburdžini super trofej biti testiran u 10:50.TCR Evrope će početi sa početkom u 13:55 dok će Formula Reno-Eurokup početi u 14:35.

Hvala Dušku Stanković na prestižnim informacijama i materijalima koje nam je prosledio direktno iz Barselone.