Gradska hala „Mostonga“ u Somboru dobila novu rasvetu

0
172
romanolil.net

Novi Sad , 11. oktobar 2021.

U somborskoj gradskoj hali „Mostonga“ završeni su radovi u okviru projekta adaptacije osvetljenja i elektroenergetskih instalacija. Investiciju vrednu 8,38 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, i kako je resorni sekretar Dane Basta naglasio prilikom današnje posete Somboru, pomoć Pokrajine u realizaciji ovog projekta ima za cilj dostizanje neophodnih standarda za odigravanje prvenstvenih utakmica, veću energetsku efikasnost i uštedu.

Nakon obilaska „Mostonge“ sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem, sekretar Basta je istakao da je Grad Sombor izuzetan partner Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu, te iskazao zadovoljstvo zbog mogućnosti da se uloži u razvoj sportske infrastrukture ovog grada u Zapadnobačkom okrugu.

„Pokrajinska vlada je prepoznala značaj ovog projekta i finansirala je adaptaciju kompletne rasvete u više multifunkcionalnih sala. Videli smo da je postavljena kvalitetna rasveta i da su sada uslovi skoro savršeni. S obzirom na to da je ovde aktivno preko trideset sportskih klubova, zadovoljni smo što će oni sada moći da treniraju u mnogo kvalitetnijem prostoru“, istakao je Basta.

Kako je naveo, tokom posete Somboru bilo je reči i o drugim mogućnostima za zajednička ulaganja u razvoj sporta i sportske infrastrukture u ovoj sredini. Basta je dodao da će Sekretarijat i u narednom periodu nastaviti da pomaže razvoj sporta u lokalnim samupravama širom Vojvodine.

Gradonačelnik Antonio Ratković zahvalio je na značajnoj podršci upućenoj Gradu Somboru, pošto je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao kompletan projekat. On je izrazio zadovoljstvo što je Basta danas imao prilike da se uveri kako su dodeljena sredstva utrošena.

„Bilo je neophodno da se u gradskoj hali adaptira osvetljenje, da bi klubovi i sportisti imali bolje uslove za trenažne procese i utakmice. Zamenjeni su reflektori, koji sada imaju jačinu od 63 do 375 vati“, rekao je gradonačelnik Sombora.

Direktor Sportskog centra „Soko“ Darko Kosanović izjavio je da je sada rasveta zamenjena u svim prostorijama: u velikoj i maloj sali, sali za borilačke sportove i bokserskoj sali, a posebno se pohvalio trofejnom salom, gde su smešteni trofeji i nagrade koje su somborski sportisti osvajali na nacionalnim i međunarodnom takmičenjima.

Gradska hala „Mostonga” izgrađena je 1971. godine dobrovoljnim prilozima građana, a delimično je renovirana 2005. godine. Ukupna površina objekta iznosi 5.000 kvadratnih metara. Halu koriste sportski klubovi, sportske organizacije i udruženja za treninge i utakmice, održavanje turnira i ostalih tačmičenja. Namenjena je i rekreativcima i školama za nastavu fizičkog vaspitanja, a u njoj se održavaju i sajmovi, koncerti i druge kulturno-umetničke manifestacije.