GRADONAČELNIK PRIREDIO SVEČANI PRIJEM ZA ĐAKE GENERACIJE 2020/2021.

0
334
romanolil.net

Datum: 20 Avgusta, 2021

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković upriličio je danas svečani prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola školske 2020/2021. godine, u atrijumu zgrade Županije.

Ovom prilikom gradonačelnik Sombora čestitao je učenicima na uspehu koji su postigli svojim velikim i predanim radom, poželevši im da sačuvaju volju da uče i nauče, jer u životu može da se izgubi sve, i novčanik, i bicikl, i kuća, ali znanje je ono što nikada ne mogu da izgube i ono što niko ne može da im otme.

„Ono što želim da istaknem ovom prilikom je da mi koji vodimo ovaj grad školstvo i obrazovanje postavljamo vrlo visoko na lestvici naših prioriteta. Sombor je , još malo, pa tri veka svetionik obrazovanja našeg naroda na ovim prostorima, još od osnivanja Norme Avrama Mrazović, pa sve do danas.

Takvo nasleđe nas obavezuje da, uprkos izazovima koji svakodnevno iskušavaju našu istrajnost i strpljenje, ostajemo dosledni ulaganju u poboljšanje uslova u kojima učenici rade i svakodnevno uz svoje nastavnike stiču nova znanja, koja će već koliko sutra biti u prilici da primene, kako bi učinili život boljim i kvalitetnijim i na taj način se odužili svojoj porodici, ali i svom gradu“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Đaci generacije osnovnih škola su: Sava Marjanović, OŠ „Avram Mrazović“ – Sombor; Dušan Šijačić, OŠ „Nikola Vukićević“ – Sombor; Dalibor Prodanović, OŠ „Dositej Obradović“ – Sombor; Nemanja Tepavac, OŠ „Ivo Lola Ribar“ – Sombor; Mihajlo olujić, OŠ „Bratstvo- edinstvo“ – Sombor; Vanja Timar, OŠ „Aleksa Šantić“ – Aleksa Šantić; Danijel Čanković, OŠ „Ognjen Prica“ – Kolut; Lana Knežević OŠ „Laza Kostić“ – Gakovo, Mark Žiga, OŠ „Kiš Ferenc“ – Telečka; Kornel Kapitanj, OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ – Bezdan; Laura Pravdić, OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ – Svetozar Miletić; Ivana Đurđev, OŠ „Branko Radičević“ – Stapar; Jelena Grujić, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ – Stanišić; Tarja Radičev, OŠ „Moša Pijade“ – Bački Breg; Jelena Zirić, OŠ „Nikola Tesla“ – Kljajićevo; Iva Vinkov, OŠ „22. Oktobar“ – Bački Monoštor; Brigita Selik, OŠ „Miroslav Antić“ Čonoplja i Ferenc Kolompar, ŠOSO „Vuk Karadžić“ – Sombor.

Đaci generacije srednjih škola su : Sanja Šarović, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola; Svetozar Poljak i Jovan Perić, Gimnazija „Veljko Petrović“; Anja Alanov, Srednja ekonomska škola; Miloš Gaćeša, Srednja škola „Sveti Sava“; Lazar Bogdanović, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“; Stefan Pejinović, Srednja tehnička škola; Teodora Trifunović, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ i Katarina Malbaša, Muzička škola „Petar Konjović“.

Kao i prethodnih godina, svaki mali i veliki maturant sa teritorije Grada Sombora nagrađen je za svoj veliki uspeh. Đaci generacije osnovnih škola dobili su plaketu grada, a pošto su ove godine uskraćeni za tradicionalno desetodnevno letovanje u Budimpešti i na Balatonu, u zamenu su nagrađeni sa novčanom nagradom u iznosu od 20 hiljada dinara. Svaki veliki maturant, đak generacije u jednoj od somborskih srednjih škola, pored plakete sa grbom Grada Sombora dobio je i novčanu nagradu od 25 hiljada dinara, a od Kola srpskih sestara knjigu našeg nobelovca Ive Andrića za uspomenu na ovaj dan .

Za najboljeg među najboljima proglašen je Svetozar Poljak, učenik generacije Gimnazije „Veljko Petrović“. Svetozar će, kao 21. stipendista Grada Sombora, školovanje nastaviti kao student energetike, elektrotehnike i telekomunikacija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Najbolji među najboljima Svetozar Poljak

Svečanom prijemu prisustvovali su i član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Borislav Staničkov, načelnica Školske uprave Sombor Milana Minarski, predstavnici Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave, direktori škola, nastavnici, kao i roditelji nagrađenih učenika.