Gradonačelnik Antonio Ratković, narodni poslanik Goran Milić i odbornik Skupštine grada dr Dalibor Forgić u Bačkom Monoštoru

0
332
romanolil.net

Stanovnici Bezdana, Koluta, Bačkog Brega i Bačkog Monoštora koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju protiv zarazne bolesti kovid 19, a zbog određenih razloga nisu mogli da dođu na punkt u Gradskoj hali „Mostonga“, u petak i subotu su imali priliku da se vakcinišu u svojim naseljenim mestima.

Na vakcinaciju  Sinofarm vakcinom u Bezdanu javilo se 110 građana, u Kolutu 80, Bačkom Bregu 60 i Bačkom Monoštoru 203 građana, gde je ovom prilikom izvršena i revakcinacija 41 građana romske nacionalnosti.

Imunizacija je izvršena u skladu sa Stručno-metodološkim uputstvom za imunizaciju protiv SARS-CoV-2 virusa, te uz striktno poštovanje epidemioloških mera.

Prijave  građana su izvršene u mesnim zajednicama, dok je vakcinaciju sproveo Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor, u saradnji sa Štabom za vanredne situacije grada Sombora, koji je pružio logističku podršku.

Masovnu imunizaciju u naseljenim mestima podržali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, narodni poslanik Goran Milić, kao i odbornik Skupštine grada dr Dalibor Forgić u Bačkom Monoštoru.

U budućem periodu planira se dalja imunizacija u seoskim sredinama, a svi zainteresovani građani Grada Sombora koji žele da se vakcinišu Fajzer, Sputnjik i Sinofarm vakcinom mogu to da učine bez prethodne prijave i zakazivanja i narednih dana u vremenskom periodu od 08 do 20 časova na vakcinalnom punktu u Gradskoj hali „Mostonga“, na adresi Apatinski put bb.