Gostovanje italijanskog „Magbeta“ pred domaćom publikom

0
208
romanolil.net

Novi Sad , 07. oktobar 2021.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je na konferenciji za novinare u Srpskom narodnom pozorištu, povodom gostovanja predstave „Magbet“ u izvođenju Sardegna teatro i Compagnia Teatropersona iz Italije u okviru Šekspir festivala, izrazila veliko zadovoljstvo što će naš najstariji nacionalni teatar biti domaćin ovoj postavci Šekspirovog dela, koju su italijanski kritičari proglasili najboljom predstavom 2017. godine, kada je izvedena.

„Lako je biti partner ovakvom festivalu, koji je promovisao i naš grad, Pokrajinu i celu državu i zato je više nego prirodno da neke od predstava i gostuju u Srpskom narodnom pozorištu, čiji smo osnivači“, istakla je ona i dodala da se na ovom svetlom primeru vidi saradnja državnog organa, kulturne institucije i manifestacije, a na korist publike i poštovalaca Šekspira.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić ovom prilikom je najavio i pregovore o domaćem izvođenju predstave „Magbet“ sredinom sledeće godine, što bi bila nadogradnja dosadašnje saradnje između Šekspir festivala, SNP-a i Beogradskog dramskog pozorišta.