Godišnjoj skupštini Unije poslodavaca Vojvodine

0
239
romanolil.net

U velikoj sali Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu danas je održana Godišnja skupština Unije poslodavaca Vojvodine, koja okuplja 60 privrednika iz cele AP Vojvodine, pretežno iz sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Učesnik Godišnje skupštine Unije i počasni gost bio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Na Skupštini su predstavljeni projekti na kojima Unija poslodavaca Vojvodine trenutno radi, a koji su fokusirani na afirmaciju sektora za digitalnu transformaciju, zelenu ekonomiju i razvoj ženskog biznis liderstva i ženskog preduzetništva.

Pored toga, održan je i izbor članova organa upravljanja Unije za mandatni period 2021–2025. godine.

Ističući važnost zajedničkog rada i kontinuirane saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam sa svim socijalnim parnerima, sa ciljem unapređenja poslovne klime, očuvanja preduzetničkog duha i radnih mesta, te razvoja novih tehnologija, zelene ekonomije i njihove primene u procesima poslovanja privrednih društava na teritoriji AP Vojvodine, sekretar Ivanišević je naglasio da se značaj same Unije poslodavaca Vojvodine kao tela koje okuplja, pomaže i usmerava privrednike, ogleda u njenoj požrtvovanosti, afirmativnom pristupu preduzetništvu i aktivitetu na mnogim poljima u oblasti privrede.

,,Poslodavce doživljavamo kao iskrene partnere u socijalnom dijalogu, koji nema alternativu. To je prostor u kom još možemo napredovati. Kada Sekretarijat kreira konkurse, uključujemo i socijalne partnere, te je tako u prvih šest meseci ove godine preko 300 miliona dinara plasirano direktno u privredu i turizam. Ideja je da na ovom i sličnim sastancima razgovaramo sa poslodavcima, kako bismo zajedno u narednom periodu što bolje koncpirali konkurse za potrebe onih kojima su namenjeni“, rekao je Ivanišević, najavivši raspisivanje konkursa za umetničke i stare zanate u julu ove godine.

Ivanišević je apelovao na neophodnost udruživanja poslodavaca i osnivanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, koji bi uz krovne institucije i organizacije znatno unapredili socijalni dijalog na lokalnom nivou.
Predsednik Unije poslodavaca Vojvodine Vladimir Lalošević naveo je da Unija slavi deceniju poslovanja, te istakao njen značaj za oblast privrede i preduzetništva, kroz prizmu udruživanja i zajedničkog prevazilaženja problema, u saradnji sa socijalnim partnerima.

Lalošević ističe da Unija, kao nevladina organizacija, nastoji da štiti i zastupa interese poslodavaca sa teritorije AP Vojvodine, te da preko Unije poslodavaca Srbije, kao krovne organizacije, ostvaruje zaštitu interesa svojih članova i na nacionalnom i na međunarodnom nivou.

U interaktivnom predstavljanju izveštaja o radu Unije poslodavaca Vojvodine, učestvovali su predstavnici Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, Fakulteta tehničkih nauka, kao i same Unije poslodavaca Vojvodine, i to Sektora za digitalnu transformaciju, Sektora zelene ekonomije i Sekcije za razvoj ženskog biznis liderstva.