Gimnazija “Veljko Petrović” Sombor

0
371
romanolil.net

Aktivnosti tokom juna meseca Gimnazija „Veljko Petrović“ ugostila je nekoliko uglednih ličnosti i primila je prigodne poklone. Gimnaziju su posetili i uručili donacije:

–  pesnik Blagoje Baković iz Vrbasa, nosilac ordena Svetog Despota Stefana Lazarevića i dobitnik mnogih prestižnih nagrada iz književnosti, kao što su: ruske nagrade „Vladimir Majakovski“, „Zlatno pero“ ili nagrada HH međunarodnog salona knjiga „Zaharije Orfelin“, poklonio je svoja sabrana dela;

– Josip Slako ispred Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Gimnaziji je uručio komplet od 20 knjiga na mađarskom jeziku, a koje predstavljaju donaciju Sekretarijata za Nacionalnu politiku predsednika Vlade Mađarske;

– U saradnji sa Fondacijom „Veljko Petrović“ Gimnaziju je posetila delegacija hemičara iz Fondacije „Nenad M. Kostić“: dr Nenad Kostić koji je član SANU i osnivač Fonda, dr Tatjana Verbić koja je profesor na Hemijskom fakultetu i dr Igor Pašti koji je profesor Fakulteta za fizičku hemiju. Dr Igor Pašti je, 2003. g., bio Učenik generacije Gimnazije „Veljko Petrović“.

Grupa učenika Gimnazije predvođena slikarom Simonom Savovićem posetila je somborski Prihvatni centar za migrante gde su, sa grupom mladih migranata, realizovala kreativnu radionicu „Kreativno crtanje“ u okviru projekta EU podrške migrantima.