EDUKACIJA NAJMLAĐIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

0
275
romanolil.net

U opštini Apatin početak školske 2021./2022. obeležen je podelom prvarica, koje je izdavačka kuća „Pčelica“ doo iz Čačka objavila pod naslovom „Saobraćajna početnica“.

Saobraćajne bukvare su danas u OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin prvacima uručili pomoćnica predsednice opštine Apatin za obrazovanje i omladinsku politiku Milka Nikšić, članovi opštinskog saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Apatin, pripadnici službe saobraćajne policaje – Policijska stanica Apatin i članovi Organizacije Crvenog krsta Apatin u prisustvu pedagoga, nastavnika i učitelja.

Opština Apatin je obezbedila sredstva za nabavku 195 kompleta za svoje ovogodišnje đake prvake u osnovnim školama: Apatin, Prigrevica, Svilojevo, Sonta i Kupusina i to iz namenskih sredstava dobijenih od naplate novčanih kazni učinjenih prekršaja u saobraćaju.

Ovim činom Savet za bezbednost u saobaćaju Opštine Apatin odmah na početku školovanja pokrenuo je aktivnosti na edukaciji, usvajanju i podizanju saobraćajne kulture kod najmlađih učenika, rekla je Milka Nikšić.