Dragana Milošević primila ambasadorku Rumunije Silviju Davidoj

0
177
romanolil.net

Novi Sad , 21. oktobar 2021.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević primila je danas, u zgradi Pokrajinske vlade, ambasadorku Republike Rumunije u Republici Srbiji Nj.E. Silviju Davidoj.

Tokom razgovora u kojem su se sagovornice složile o veoma uspešnoj saradnji, koju naše dve zemlje tradicionalno imaju, sekretar Dragana Milošević je apostrofirala da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat sa posebnom pažnjom snažno podržavaju, kako kroz javne konkurse, tako i preko Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna, čiji smo suosnivači sa Nacionalnim savetom Rumuna – očuvanje kulture, jezika, pisma, običaja i informisanja Rumuna u Vojvodini – kako tokom prethodnih godina tako i ubuduće.

Ambasadorka Davidoj izrazila je veliku zahvalnost na podršci Pokrajinskoj vladi i naglasila da joj je veoma drago što je Pokrajinska vlada izdvojila 56,5 miliona dinara za građevinske radove u Etnografskom muzeju u Torku, u opštini Žitište, gde žive i Rumuni.

Ovom prilikom ambasadorka je izrazila želju i da se Nacionalni praznik Rumuna ove godine u drugom danu održavanja, 2. decembra, obeleži upravo u Novom Sadu u prostoru Muzeja Vojvodine, koji verno čuva i deo rumunske istorije i tradicije.

Posebno je istakla i apostrofirala uspešnu saradnju u svim segmentima kulture, naročito kada su festivali u pitanju izražavajući nadu da će se međudržavna kulturna saradnja proširivati i nastaviti.