Dragana Milošević na otvaranju nacionalna nedelja mode „Serbia Fashion Week”

0
201
romanolil.net

Novi Sad , 25. septembar 2021.

Novi Sad, 25. septembar – Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević prisustvovala je večeras u Muzeju Vojvodine otvaranju najveće modne manifestacije „Serbia Fashion Week“, koja se održava, nakon dve godine pauze, od 25. do 29. septembra na više lokacija u Novom Sadu.

Čestitajući punoletstvo, tačnije 18. po redu reviju dizajnera visoke mode, sekretar Dragana Milošević je istakla da je ova manifestacija elegancije i stila odavno prepoznatljiva ne samo u našem gradu, Vojvodini, celoj državi, već i daleko izvan naših granica.

Prema njenim rečima, ova manifestacija odavno opravdava lidersku poziciju i status najveće modne manifestacije u Jugoistočnoj Evropi.

„Ta činjenice nas sve čini ponosnim“, rekla je ona i dodala da iz tih razloga Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podržava njeno održavanje i trajanje, jer je ovo prilika susreta kreatora i dizajnera na jednom mestu, gde se razmenjuju iskustva, a samim tim svi mi dobijamo još bogatiju scenu Srbije.

Reči zahvalnosti ljubiteljima mode uputila je i predsednica „Serbia Fashion Week” Svetlana Horvat, koja je naglasila da konačno imamo priliku da uživamo u revijama oko 50 domaćih i stranih dizajnera, nakon dve godine pauze.

Revijom dizajnera visoke mode počelo je osamnaesto izdanje ove manifestacije, a otvorena je modnim spektaklom zvaničnog člana Federacije visoke mode Francuske i potpredsednika Srpske nedelje mode Emerika Fransoe.

Specijalna gošća na reviji bila je večita rok princeza Slađana Milošević, čiji je jedinstven modni stil inspirisao Fransou da u svoju novu kolekciju uvrsti i njenu kreaciju i ona je to na modnoj pisti i predstavila.

Od domaćih dizajnera svoje nove kolekcije u narednim danima prikazaće Bata Spasojević, Suzana Perić, Ivana Nikolić-Stanković, Olja Srejić, Aleksandra Čupković i drugi.

Od gostiju iz inostranstva kreacije će predstaviti Erik Ropset iz SAD-a, Sandra Milis iz Italije, Iman Belmkadem iz Švedske i drugi.

Na otvaranju naše nacionalne nedelje mode, na reprezentativnoj lokaciji u zgradi Muzeja Vojvodine, svoju novu kolekciju predstavili su prvo gosti iz inostranstva, podsećajući na to da od svog prvog izdanja u jesen 2013. „Serbia Fashion Week” ima internacionalni karakter.