Došli dani…

0
488
romanolil.net

Dani prođoše, decenije, a vreme učini svoje.Tu smo sa svim promašajima, neostvarenim idejama, životnim pravcima, kvazi znalcima, zastupnicima.Diskutujemo, u jednom trenutku tajac! Svi odlutasmo mislima, svako u svom pravcu!Ne znam dali smo u snu ili na javi?Putujemo, nekim beskrajnim prostorom, u jednom momentu smo ispred nekog širokog puta koji vodi u šumu.

romanolil.net

Taj put je toliko dugačak, maglovit, pun nepoznatih drveća, blatnjav,trnovit.Tama se nadvila nad nama, nizbrdica, a strah nam se uvukao u kosti. Strah od nepoznatog, koje je dugo među nama samima.Komuniciramo mislima, ne vidimo  jedan drugog, kao da smo nevidljiva bića.Neka  sila nas vodi u sve veći, dublji ponor.

U daljini čujem pitanja, ko ste vi, što nas vodite, gde nas vodite?Nema odgovora, ponovo muk, tišina!Iz daljine čusmo glasove nalik grmljavini.Te nasta huka „nećemo sa vama u tamu u ponor bez dna, nećemo u ambis“.Pokušasmo ih umiriti, dogovoriti se, da zajedno pobegnemo od tih ljudi što nas vode, što nas ponovo uče da hodamo, učimo govor i ponašanje, a svi smo već odrasli ljudi!?

Deo nas, pobeže od njih, a ostali krenuše zajedno u neizvesnost.

U neku nesebičnu nezavisnost, slobodu i pravac gde smo svi isti, jednaki, slobodoumni.Gde smo svoji i svoj na svom, pa i u toj tmini, al odlučni!Ista ta neizvesnost nas ponese, letimo i komuniciramo!Pitamo se gde ćemo, na koju stranu?Ugleda smo neki uzak put i tim putem složno krenusmo, prepuni ambicija i sigurni u sebe same.

Kao da smo postali jedno biće, jedna duša iz više tela!Neko primeti da je put kojim hodimo  sve uži i uži, kad povika glas razuma: ,,Neka nastavljamo dalje, idemo do kraja, bez povratka“.Kao da je sa neba stigla svetlost, kao da nam je put tada obasjan, odlučno, nastavismo!U trenu nestade magla, tama, blato i sve poče da poprima drugačije oblike, sve je postalo kristalno jasno.Prvi među nama tada primeti da iza sebe ima, nas.

Da nije sam i da smo ostali uz njega, tada se okrete i u suzama nam saopšti:,,Tu smo, na kraju smo puta, stigli smo do cilja, MI svi zajedno“!Nismo odustali!